Osvrt na svjetske preporuke

Osvrt na svjetske preporuke

Osvrt na svjetske preporuke vezano uz moguće prevencije Koronavirusa homeopatijom

Prije nego počnete čitati ovaj osvrt, ovdje bi željela istaknuti nekoliko važnih stvari:

 • sve informacije u nastavku temelje se na raspoloživoj literaturi i radovima u području homeopatije, kao i na iskustvima uvaženih stručnjaka u homeopatiji, primarno iz Indije, gdje je homepatija priznata i široko rasprostranjena.
 • za sve navedene homeopatske remedije koje se u medijima preporučaju, konzultirajte se s liječnikom ili ljekarnikom, kao i s vlastitim homeopatom, prije nego počnete uzimati neke od navedenih pripravaka.
 • ovdje se nikako ne tvrdi da navedeni pripravci mogu spriječiti ili izliječiti Koronavirus. Poanta je navedenih preporuka da se jača imunitet te da se ublaže pojedini simptomi koji se javljaju kod Koronavirusa. Sve informacije su informativne prirode, a Vi trebate s suradnji sa liječnikom ili ljekarnikom uzimati samo one pripravke koji su najbolji za Vas osobno.
 • ukoliko imate simptome Koronavirusa, hitno se javite liječniku!
 • homeopatija, Bachove kapi i Schuesslerove soli su komplementarni sa svim lijekovima, vitaminima, mineralima i ostalim pripravcima koje uzimate.
 • obavezno nastavite uzimati lijekove koje Vam je propisao liječnik.

Kako djeluje homeopatija?

Homeopatija se bazira na tretiranju pojedinih simptoma i tegoba, a ne same bolesti. Tako da u homeopatiji imamo remedije koje tretiraju pojedine simpotome, kao što su kašalj, povišena temperatura, stezanje u prsima, vrtoglavica, mučnina, povraćanje, proljev, itd. Cilj je da homeopat analizira slučaj i sve simptome od kojih pati pojedina osoba, te se tada pronalazi jedan homeopatski lijek (ili njih više) koji pokriva upravo te simptome. U homeopatiji se remedija bira individualno, za točno tu određenu osobu. Isti lijek ne treba nužno odgovarati svima, te će moguće za istu bolesti više osoba dobiti različite homeopatske remedije. Jer, poznato je da svi mi različito reagiramo na bolest. Neki klonu i padnu u krevet, dok drugi unatoč bolesti nastavljaju raditi i normalno obavljaju sve dnevne aktivnosti. Zato se u homeopatiji razmatra i reakcija klijenta na bolest, njegovi strahovi, osjetljivosti, želje i averzije vezano uz određenu hranu i piće, itd.

No, s epidemijama je sasvim drugačija stvar. Iako i dalje možemo vidjeti individualne simpome svake pojedine osobe, simptomi koje bolest izaziva su vrlo slični kod većine oboljelih osoba.

Tako su kod Koronavirusa vodeći simptomi, prema podacima Hrvatskog zavoda za javvno zdravstvo:

 • povišena tjelesna temperatura
 • suhi kašalj
 • otežano disanje
 • bolovi u mišićima
 • umor

Kod težih se slučajeva javljaju teška upala pluća, akutni sindrom respiratornog distresa, sepsa i septički šok.

Ako temeljem homeopatske analize slučaja uzmemo u obzir ove navedene simptome, koji su zajednički gotovo svima, na temelju uzorka velikog broja oboljelih osoba, možemo doći do zaključka koja homeopatska remedija, ili više njih, mogu pomoći kod navedenih simptoma. No, za točno određivanje potrebne remedije potrebna je razmotriti svaki pojedini slučaj.

Tako smo mi za Vas analizirali dostupnu homeopatsku literaturu te analize vodećih svjetskih homeopatskih stručnjaka o mogućim homeopatskim remedijama u prevenciji i mogućoj terapiji pojedinih simptoma Koronavirusa, te saželi ukratko glavne indikacije za pojedine remedije u jedan lako razumljiv tekst.

INDIKACIJE ZA POJEDINE REMEDIJE:

THUJA – prema Banerji protokolima, izvrsna remedija za prevenciju virusa.

ARSENICUM ALBUM – odlična remedija za ublažavanje simptoma panike, straha od virusa, straha od bolesti i smrti. Osoba u stanju panike koja treba ovu remediju panično pere ruke, panično kupuje i gomila namirnice.

KALI CARBONICUM – prema Banerji protokolima, tonik za pluća i glavna remedija za plućne tegobe. Prevencija i terapija plućnih bolesti.

BRYONIA – jedna od glavnih remedija za suhi kašalj. Kao prevencija se uzima jer smanjuje strah od siromaštva, strah od gubitka posla i novaca, što je posebno izraženo kod ljudi tijekom ove krize i panike radi karantene, koja uzrokuje zatvaranje pojedinih tvrtki.

LYCOPODIUM – odlična remedija za upalu pluća, posebno kad upala kreće prvo s desne strane, pa prelazi na lijevu stranu. Polikrest sa širokim spektorm djelovanja. Duboko djelujuća remedija. Pogodna je za sve uzraste, no posebno dobro djeluje kod starijih osoba.

CARBO VEG – Klonulost. Oslabljena vitalna sila. Osjećaj nedostatka zraka. Koristi se i u fazi oporavka od težih bolesti. Daje se onim osobama koje kažu: “Nikad se nisam u potpunosti oporavio od one bolesti…”

CAMPHORA – djeluje kao Carbo veg kod akutnih slučajeva.

Sve navedene remedije izvrsno se mogu kombinirati jedna s drugom, prema podacima iz Rechmannove enciklopedije homeopatskih remedija.

Posebno su povoljne kombinacije Kali carbonicum i Bryonia, kao i Arsencium album i Carbo veg.

Misija i vizija | Zašto Annah? | Odricanje od odgovornosti | Pravila o privatnosti | Uvjeti i odredbe | Kodeks etike
Annah d.o.o.