Kako se nositi s izolacijom?

Kako se nositi s izolacijom?

Ovih dana primam upite klijenata o tome kako se nositi s izolacijom, kako pobijediti depresiju koja ih hvata i kako ostati pozitivnog raspoloženja kad nas u vijestima bombardiraju lošim vijestima…

Evo stoga i nekoliko savjeta na tu temu.

Nikome nije sada lako. Svijet nam se preokrenuo u samo mjesec dana. Nitko ne može reći koliko će ovo trajati i to povećava frustracije ljudi.

Moja prva preporuka je da pijete Bachove papi Walnut! One će djelovati na nekoliko različitih razina. Kao prvo, pomoći će nam da se lakše prilagodimo na izolaciju i na sva pravila kojih se trebamo pridržavati. Uz to, ove nas kapi čuvaju od loših energija i ljudi. Kada uzimamo ove kapi loše vijesti neće dopirati do nas. Vijesti ćete čuti, ali nećete ih “uzimati k srcu”. Uz Walnut ćete se osjećati zaštićeni i sigurni. Jer to je esencija oraha. Sjetite se kako orah ima tvrdu ljudsku oko ploda. Tako ćete se i vi imati zaštitu poput tvrde ljuske, pa loše vijesti i negativne energije neće utjecati na Vas i neće Vas činiti depresivnima.

Pomaže i Bachova esencija White Chestnut. Ona ima snagu zaustaviti neželjene negativne misli koje se roje u glavi, a koje kreiraju negativne buduće scenarije. Posebno će Vam biti korisna ova esencija ako se te negativne uznemiravajuće misli vrte u glavi prije spavanja, tako da ćete uz ovu esenciju i mirnije spavati.

Ako ipak utonete u negativno raspoloženje, Gentian će Vas brzo podići van iz tog stanja, jer on daje nadu da će sve ipak biti dobro i da će sutrašnji dan biti bolji od današnjeg ili jučerašnjeg. Gorse ćete popiti ako ste utonuli u negativne misli, sve vidite crno i čini Vam se da nema nade za izlazak iz ove sitacije. Gorse će Vam vratiti pozitivno razmišljanje i vratiti Vam nadu.

Mnogima od Vas nedostaje socijalizacija, druženje s prijateljima, izlasci… pa čak i škola i posao. Uzimajte esenciju Honeysuckle ako razmišljate o prošlim vremenima u kojima ste mogli slobodno šetati i uživati. S duge strane, ako maštate o tome kad ćete opet moći izaći van i puno ste u mislima u budućnosti, onda će Vam pomoći esencija Clematis. Ove dvije esencije pomažu nam da ostanemo u sadašnjem trenutku i da se posvetimo sebi, svojoj obitelji i radnim zadacima (ili kućanskim poslovima) koji su pred nama.

Impatiens je isto jedna od neophodnih esencija za ovo razdoblje samoizolacije. Oni koji inače imaju problem boraviti na jednom mjestu, koji su nestrpljivi, sada će još teže podnostiti “zarobljenost” u kući. Pa čak i oni koji vole boraviti u svom domu i više su introvertirani, brojit će dane do završetka ove izolacije. Tako da će Impatiens esencija goditi svima nama i treba ju redovito uzimati.

Iskoristite ove vrijeme za druženje s obitelji, za čitanje i za bolje upoznavanje sebe. Iskoristite ovo vrijeme da se posvetite onim aktivnostima za koje prije niste imali vremena. Čitajte i učite… jer ta će Vam znanja i spoznaje ostati Vaše unutarnje bogatstvo koje Vam nitko ne može oduzeti.

Uzimajte Bachove kapi i okrenite negativno u pozitivno. I prakticirajte ono što uvijek učim svoje klijente: IZDRŽITE, IZDRŽITE, IZDRŽITE!

Sretno!

Ana Klikovac

 

Misija i vizija | Zašto Annah? | Odricanje od odgovornosti | Pravila o privatnosti | Uvjeti i odredbe | Kodeks etike
Annah d.o.o.