Zanimljivosti

Zanimljivosti iz svijeta o primjeni homeopatije

Usain Bolt koristi homeopatiju od svoje 16. godine

Prije nego je osvojio tri zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine otputovao je u Njemačku da posjeti svog homeopata. Nakon Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine javno je zahvalio svom homeopatu nakon osvojene tri medalje.

Neke od njegov izjava o homeopatiji i o svom homeopatu:

…prije utrke: “Posjetio sam svog doktora koji je odradio svoje čarolije, kao i uvijek. Spreman sam.”

…”Doktor je odradio jako dobar posao. Znam da sam u dobroj formi.”

…o svom homeopatu:

…”On je jedini koji je tijekom svih ovih godina uspio pronaći lijek za moja leđa da bih se mogao natjecati i ostati na stazi.”

…”Svaki put kad imam problem, on mi da dobar savjet i terapiju.”


Boris Becker koristio je usluge njemačkog homeopata

Tenisač Boris Becker osvojio je šest Gram Slam turnira i olimpijsko zlato, a i najmlađi je ikad pobjednik Wimbledona. Poznata je činjenica da je tijekom svoje sportske karijere koristio usluge njemačkog homeopatskog liječnika.


Sir Paul McCartney, bivši član Beatlesa i glazbena ikona koristi homeopatiju

O homeopatiji je jednom prilikom javno izjavio: “Ne mogu bez homeopatije. Zapravo, nikad nigdje ne odlazim bez homeopatije. Često koristim homeopatske remedije.”

Sir Paul je počeo koristiti homeopatiju uz svoju suprugu Lindu, koja se prva uvjerila u dobrobit homeopatije.

Prema Guinessovoj knjizi svjetskih rekorda, Paul McCartney je najuspješniji kompozitor i glazbenik u povijesti, s 33 platinum pjesme, 91 pjesmu u Top 10, od kojih je 33 bilo na prvom mjestu hitova, te s prodanih 100 milijuna nosača zvuka.

U Rock and Roll Hall of Fame nalazi se dvostruko – i kao član Beatlesa i kao pojedinac.

Engleska Kraljica Elizabeta dodijelila mu je 1994. godine titulu “Sir” ispred imena. I sama je Kraljica veliki zagovornik i zaštitnik homeopatije.


Cindy Crawford uvijek nosi sa sobom set homeopatskih remedija

Supermodel Cindy Crawford pričala je za Oprah Winfrey Show o homeopatiji.

“Ja sam doktor u svojoj obitelji i veliki sam obožavatelj homeopatije. Uvijek nosim ovo sa sobom.”, rekla je pokazujući set od 50-ak homeopatskih remedija za prvu pomoć. Dodala je da koristi homeopatiju za ubode komaraca i pčela, kao i za masnice koje lako zadobiva. “Samo pet granulica”, objasnila je kako brzo te tegobe prolaze, a da djeca vole granulice jer su slatke.


Citat sa seminara Anite Moorjani u Zagrebu:

“Prva stvar za kojom bi posegnula, da mi treba terapija, to bi bila homeopatija!”

Anita Moorjani, Zagreb, 27.5.2018.


Poznato je da engleska kraljevska obitelj koristi homeopatiju

Ni nova vojvotkinja od Sussexa, Meghan Markle, nije iznimka!

Vojvotkinja je promovirala proizvode za gripu renomiranog francuskog proizvođača homeopatskih remedija.


Mark Twain zagovarao je homeopatiju

“Uvođenje homeopatije natjeralo je liječnike starog kova da se probude i nauče nešto o racionalnoj prirodi svog načina rada. Možemo biti zahvalni da je homeopatija preživjela pokušaje alopata (klasičnih liječnika) da je unište.”


John D. Rockefeller smatrao je homeopatiju napretkom u medicini

John D. Rockefeller živio je do svoje 98. godine i bio je poznat po tome da je njegov homeopat često putovao s njim. O homeopatiji je izjavio da je to “progresivan i agresivan napredak medicine”.


Sveta Majka Terezija koristila je homeopatiju za iscjeljivanje siromašnih

Sveta Majka Terezija (1910-1997) za života u Kalkuti, u Indiji, iscjeljivala je siromašne i boslesne ljude homeopatijom!

Izjavila je da je homeopatija “…jednostavna, učinkovita i jeftina metoda, od neprocjenjive važnosti za siromašne i bolesne ljude”. Sveta Majka Terezija otvorila je 1950. godine dobrotvornu homeopatsku praksu u Kalkuti, gdje je asistirala homeopatskim liječnicima ili sama propisivala homeopatske remedije.


Rusija razmatra uključiti homeopatiju u program studija medicine

Zaključak okruglog stola bio je da je homeopatija “…metoda alternativne medicine koja u potpunosti primjerena za prevenciju i liječenje različitih bolesti, komplementarna s drugim metodama klasične medicine.”

Studije su pokazale da 49% stanovništva Rusije koristi homeopatiju. Bravo za Rusiju!

Danas se toliko često zaboravlja da je homeopatiju razvio njemački LIJEČNIK, dr. Samuel Hahnemann, a da su tu metodu u 19. stoljeću prihvatili i koristili brojni liječnici.

Njemačka, Francuska, Engleska, SAD i brojne druge zemlje imale su u to doba edukaciju o homeopatiji na medicinskim fakultetima, homeopatske bolnice, homeopatske ljekarne i homeopatske koledže.

Kako je onda moguće da su liječnici tog doba prihvatili homeopatiju, a danas je mnogi osporavaju?

Kako je onda moguće da i danas mnogobrojni liječnici zagovaraju ili prakticiraju homeopatiju, a drugi dio liječnika to odbija…?


Marie Louise Bonaparte koristila je homeopatiju

Muzej Glauco Lombardi u gradu Parma u Italiji čuva neke osobne predmete Napoleona Bonapartea i njegove druge žene Marie Louise.

Izložen je njezin putni neseser i njegov sadržaj koji uključuje i homeopatske remedije. Neke od remedija koje je uvijek nosila sa sobom na put bile su Chamomilla, Aconite, Ipecacuanha i Belladonna.


Napoleon Bonaparte, članovi njegove obitelji, njegovi potomci, kao i francuski vojnici, koristili su homeopatiju

Napoleon Bonaparte (1769 – 1821) liječio je homeopatijom pitirijazu, neugodnu kožnu bolest, tijekom svog zatočeništva na Elbi te je izjavio: “O, kakva je snaga prirode! Ona zna što nam treba.”

Napoleon Bonaparte živio je u isto doba kao i začetnik homeopatije, dr. Samuel Hahnemann (1755-1843). Hahnemann je pred kraj svog života oženio francuskinju te se preselio u Pariz gdje je proveo posljednje godine svog života. Napoleon Bonaparte postao je veliki zagovornik homeopatije te je planirao uvesti učenje homeopatije na studij medicine.

Joseph Bonaparte (1768 – 1844) bio je stariji brat Napoleona Bonapartea te pacijent homeopata Julesa Bocco. Njegova žena Julie bila je pacijentica homeopata Francesca Romania.

Lucien Bonaparte (1775 – 1840) bio je brat Josepha i Napoleona Bonapartea, te je podupirao rad Melanie Hahnemann, supruge dr. Samuela Hahnemanna koja je bila prva žena homeopatkinja u to doba.

Godine 1854., Napoleon III naručio je velike količine homeopatskog lijeka Camphora za cijelu vojsku tijekom epidemije kolere.

Francuska je jedna od zemalja u kojoj je homeopatija vrlo raširena. Boiron je svjetski poznata francuska tvrtka koja proizvodi homeopatske remedije. Danas je francuska homeopatija jedna od nekoliko metoda homeopatije, uz klasičnu homeopatiju te indijsku homeopatiju, koje se uče na studijima homeopatije.


Monica Bellucci kaže da su prirodni lijekovi tajna njenog mladolikog sjaja

Talijanska filmska glumica Monica Bellucci kaže da su prirodni lijekovi tajna njenog mladolikog sjaja. Kad su je u intervjuu za talijanski časopis Vanity Fair pitali o tome strahuje li od menopauze, odgovorila je sljedeće:

“Menopauza? Mentalno sam spremna i nije me strah. Veliki sam zagovornik homeopatije. Tako da ću prvo isprobati prirodne tretmane, a tek nakon toga ću vidjeti trebam li tradicionalne hormonalne terapije.”


Tina Turner otkrila je tajne svoje ljepote

Tina Turner otkrila je tajne svoje ljepote i uspjeha za časopis Vogue 1985. godine, a oni su to prenijeli ovako: “Tina izgleda kao da joj je 36 godina. Njezina koža izgleda savršeno. Ne uskraćuje si ništa. Pijucka vino na večeri, nije na dijeti, ne uzima vitamine. Ako je pod stresom, konzultira se s homeopatom.”

Na naslovnici Vogue časopisa pozirala je 2013. godine, u 75. godini života.


Pjevačici Cher homeopatija je spasila život

“Mislim da me ne bi više bilo da nema homeopatije. Imala sam Epstein-Barr virus koji mi je uzrokovao kroničan umor te dvije godine nisam mogla učinkovito raditi. Obratila sam se Sikh homeopatskom doktoru, gotovo u očaju. Počeo mi je davati homeopatiju te terapiju biljkama i vitaminima. Mnogu liječniti tada u to nisu vjerovali. No, on me za četiri mjeseca postavio na noge i krenula sam ponovno na turneju.”


Pamela Anderson pronašla je spas za svoju bolest u homeopatiji

Zvijezda tv serije Baywatch i model Playboy časopisa, Pamela Anderson, objavila je nedavno na instagramu da je nakon više od 15 godina borbe s hepatitisom C, napokon izliječena! Iako su joj liječnici prognozirali još samo deset godina života, ova je poznta glumica pronašla rješenje za svoju bolest u homeopatiji.

Take je na Instagram profilu napisala: “Osjećam se izvrsno. Uvjerena sam da me moje homeopatske remedije čine snažnom.”


I David Beckham uvjerio se u dobrobiti homeopatije

Poznati svjetski nogometaš David Beckham koristio je homeopatiju kad je ozljedio kost u stopalu prije svjetskog kupa 2002. godine. Tada se uvjerio u blagotvorno djelovanje homeopatije, a posebno remeije Arnica Montana, koja je najpoznatija homeopatska remedija za tretiranje sportskih ozljeda.


Princ Charles otvara holistički centar na svom imanju u Škotskoj

Princ Charles otvario je 2019. godine holistički centar na svom imanju u Škotskoj, koji će pružati usuge homeopatije, refleksologije i akupunkture! Centar je otvoren pod imenom The Dumfries House Health and Wellbeing Centre.

Princ Charles također je i pokrovitelj Homeopatskog fakulteta (Faculty of Homeopathy).

O homeopatiji je pisao: “homeopatija pruža holistički pristup koji stavlja pacijenta u središte, uz mali rizik, niske troškove i minimalnu tehnologiju. Stoga zdrav razum nalaže da se homeopatske bolnice sačuvaju u interesu zdravlja nacije.”

Dobro je poznato da engleska kraljevska obitelj već generacijama koristi i zagovara primjenu homeopatije, a kraljica uvijek putuje u pratnji svog homeopata. Kraljica majka također je favorizirala homeopatiju, a ne zaboravimo da je uz takvu terapiju doživjela 101. godinu.


Švicarske je službeno prihvatila homeopatiju

Još jedna zemlja koja je službeno prihvatila homeopatiju… Bravo za Švicarsku!


Homeopatija, Bachove kapi i Schuesslerove soli smatraju se alternativnim metodama liječenja

Homeopatija, Bachove kapi i Schuesslerove soli smatraju se alternativnim metodama liječenja. Stoga su mišljenja oko djelotvornosti ovih metoda podijeljena. No, često se zaboravlja da su te metode liječenja otkrili LIJEČNICI obavljanjam medicinskih pokusa i pripremom lijekova u svojim laboratorijima.

* Dr. Samuel Hahnemann (1755-1843) bio je njemački liječnik koji je studij medicine pohađao je u Leipzigu i Beču, a klasičnu medicinu odbacio je zbog svog neslaganja s tretmanima liječenja njegovog doba, koja su se obavljala puštanjem krvi pacijenata. Razvio je homeopatiju čija je osnovna postavka da se slično liječi sličnim te da se osoba treba promatrati u cjelini, s gdje su za liječenje osobe bitni fizički i psihički simptomi.

* Dr. Wilhelm Schuessler (1821-1898) bio je njemački liječnik. Studirao je medicinu na sveučilištima u Berlinu, Parizu, Giessenu i Pragu. Metodu liječenja tkivnim solima razvio je proučavanjem sastava ljudskog organizma te je došao do zaključka da do bolesti dolazi uslijed nedostatka ili viška pojedinog minerala u tijelu.

* Dr. Edward Bach (1886-1936) bio je engleski liječnik. Studij medicine završio je u Londonu. Bio je poznat i cijenjen bakteriolog i patolog, ali i homeopat u Royal London Homeopathic Hospital. Napušta klasičnu medicinu zbog neslaganja s načinima liječenja pacijenata. Njegovo je bilo viđenje da osobu treba promatrati kao cjelinu, te da ne može jednu osobu liječiti desetak liječnika, gdje je svaki od njih specijalist za samo jedan dio tijela. Drugo je njegovo neslaganje bilo oko uzroka bolesti. Bachovo je bilo mišljenje da uzroke bolesti treba tražiti u mentalnim simptomima osobe, te ako je osoba razvila bolest nakon tuge, straha ili nekog šoka, tada treba tretirati tugu, strah i šok pa će i bolest nestati.

Sve ove tri metode zahtijevaju od terapeuta da sjedne sa svojim klijentom i sasluša ga, da preispita fizičke simptome klijenta, ali i sagleda njegovu tugu, strahove, želje, čežnje i planove. Klijenta se promatra kao osobu – jedinstvenu i neponovljivu!

Homeopatija i navedene srodne metode su VJEŠTINE jer je potrebno odrediti individualni lijek bez obzira na naziv bolesti. Potrebno je pacijenta razumijeti. Potrebno je izdvojiti vrijeme za pacijenta. Homeopatija nije alternativna metoda, ona je komplementarna metoda! Medicina i homeopatija se zato nadopunjuju, a ne isključuju.


Vlak u Njemačkoj nosi ime Samuela Hahnemanna

Vlak u Njemačkoj nosi ime Samuela Hahnemanna, začetnika homeopatije.


 

Podijelite na društvenim mrežama...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Misija i vizija | Zašto Annah? | Odricanje od odgovornosti | Pravila o privatnosti | Uvjeti i odredbe | Kodeks etike