Dr. sc. Ana Klikovac

“Ustrajnost je vrlina koja dovodi do uspjeha u svakom području. Izdržati kad je najteže, dočekati sunce, to je snaga koja vodi i do ozdravljenja! Misliti pozitivno, uložiti trud i ustrajati – to je unutarnja snaga koja je već u nama, a samo je trebamo pronaći!”

dr. sc. Ana Klikovac, vlasnica i direktorica Annah d.o.o.

Profesionalna karijera prije homeopatije…

Dr. sc. Ana Klikovac doktorirala je 2011. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na temu “Uloga revizije u otkrivanju prijevara kao pretpostavka stabilnosti tržišta kapitala”.

Magistrirala je na istom fakultetu 2006. godine na temu “Utjecaj harmonizacije financijskog izvještavanja u Europskoj uniji na financijsko izvještavanje u Republici Hrvatskoj”.

Od 2006.-2017. godine predavala je na visokoobrazovnoj instituciji kolegije iz područja računovodstva i revizije te je bila voditeljica diplomskog studija „Računovodstvo, revizija i porezi“.

Ovlaštena je interna revizorica, specijalistica za područje gospodarstva.

Za svoj je doktorski i magistarski rad primila nagrade Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika.

Autorica je knjige Financijsko izvještavanje u Europskoj uniji te brojnih radova iz područja računovodstva i revizije.

Neki od njezinih uspješnih radova mogu se pronaći ovdje:

Poglavlje u knjizi: “Management, Governance and Entrepreneurship”, poglavlje pod nazivom: “Challenges and perspectives in fraud prevention and detection for management”, autori Boris Tušek, Ana Klikovac:

http://www.ciru.hr/archive/index.php/component/content/category/8-ciru

Članak 1: Klikovac International Journal of Management Cases

Članak 2: Ana Klikovac Forenzicna revizija

Članak 3: Klikovac FInancijsko izvjestavanje u EU


Moja osobna i profesionalna transformacija… mojim riječima…

“Moja najveća inspiracija i motivacija u mom životu su moja djeca. Radi njih i uz njih sam krenula na ovaj put homeopatije na kojem sam danas. Radi djece sam učila ove metode, ne znajući da će jednog dana svi moji poznati i nepoznati tražiti moje usluge.

S homeopatijom sam se prvi put susrela 2003. godine, nakon rođenja svog prvog djeteta. Bachove kapi proučavam i koristim od 2005. godine, kada sam se nakon rođenja svog drugog djeteta i sama uvjerila u njihovo brzo i učinkovito djelovanje. Blagodati Schuesslerovih soli sam otkrila kad su meni osobno trebale, u fazi kad sam radila na svom doktoratu, tijekom trećeg porodiljnog dopusta, što je bilo izuzetno fizički iscrpljujuće. Buteyko metodu disanja sam počela učiti radi sina, kojem je ova metoda izuzetno pomogla kod ponavljajućeg bronhitisa.

Pozitivna osobna iskustva u primjeni Bachovih kapi, homeopatije i drugih prirodnih metoda iscjeljivanja potaknula su me da započnem s vlastitim stručnim usavršavanjem u tim područjima. Nakon 11 godina primjene i edukacije u području homeopatije i ostalih prirodnih metoda iscjeljivanja, napustila sam svoj posao profesorice na fakultetu te sam se posvetila isključivo radu u svom centru za homeopatiju.

Svaka od ovih metoda koje radim promijenila je moj život i usmjerila me na ovaj put na kojem sam danas. I svaki dan, još i dan danas, svjedočim “čudima” koje ove metode izvode… i svaki se put iznova divim snazi ovih metoda. 

Danas održavam savjetovanja za klijente, kao i edukaciju za buduće savjetnike u području homeopatije i srodnih metoda. Surađujem u svom radu sa svjetski poznatim homeopatima te sam predavač na homeopatskoj akademiji dr. Rajana Sankarana iz Indije. 

Ove su divne i prirodne metode ono što je meni donijelo život koji živim danas.”


Edukacija u području homeopatije i srodnih metoda… i moj novi životopis

Dr. sc. Ana Klikovac diplomirana je homeopatkinja. Završila je program klasične i francuske homeopatije u Zagrebu. Poslijediplomski program za izučavanje Organona završila je pri Međunarodnoj akademiji klasične homeopatije u Grčkoj. Boravila je nekoliko puta na The Other Song međunarodnoj akademiji za naprednu homeopatiju dr. Rajana Sankarana u Indiji, gdje je obavila kliničku praksu i stručno usavršavanje te se specijalizirala za rad prema metodi osjeta i “8 box” metodi u homeopatiji.

Tijekom svoje edukacije obišla je brojne svjetske autoritete u području homeopatije te se u svom radu služi s nekoliko različitih homeopatskih pristupa u propisivanju terapije. Banerji metodu (The Banerji Protocols™) o primjeni kliničkih protokola u homeopatiji učila je izvorno kod dr. Prasanta Banerji i dr. Pratip Banerji. Diplomu Detox homeopatske terapije (Homeopathic Detox Therapy) stekla je u Nizozemskoj, gdje je upisana u registar savjetnika HDT metode. Certificirani je savjetnik za CEASE metodu homeopatske potpore kod slučajeva autizma (Complete Elimination of Autistic Spectrum Expression). Metodu specijalne homeopatske analize slučaja s biljnim remedijama učila je od svjetski poznatog homeopata Jana Scholtena u Nizozemskoj.

Edukaciju o Bachovim kapima završila je u Bachovu centru u Engleskoj te je registrirana praktičarka Bachove zaklade (BFRP). Također je u Bachovu centru završila program za učitelja Bachovih kapi za prvi i drugi stupanj te je time postala prva certificirana Level 1 i Level 2 učiteljica u Hrvatskoj. Svoja predavanja i radionice o Bachovim kapima drži u Annah centru za homeopatiju i potporu zdravlju u Zagrebu.

Prevela je veći broj radova dr. Edwarda Bacha na hrvatski jezik te je pripremila i uredila knjigu Izliječi sebe (ASHUH, 2022.), čime su sada radovi dr. Bacha dostupni i na hrvatskome jeziku, objedinjeni u jednu knjigu.

Autorica je knjige Bachove kapi za sretan i uravnotežen život / Bach Flower Remedies for a Happy and Balanced Life (hrvatsko izdanje Beletra, 2021., slovensko izdanje Založba Chiara, 2022, englesko izdanje B. Jain, 2021.)

 

 

 

Savjetnica je za Schuesslerove tkivne soli i analizu lica. Također je  učiteljica za Schuesslerove soli i analizu lica te provodi međunarodni programe edukacije za izobrazbu budućih praktičara za Schuesslerove soli i analizu lica.

Ovlaštena je praktičarka za Australske Bush cvjetne esencije (Bush kapi), certificirana od Bush Biotherapies Pty Ltd iz Australije.

Akreditirana je praktičarka Buteyko metode disanja pri Buteyko Clinic International. Diplomu Buteyko metode disanja stekla je u Irskoj, nakon edukacije i kliničke prakse u Dublinu, Corku i Galwayu.

Ugovorni je predstavnik i predavač ‘the other song’ međunarodne akademije za naprednu homeopatiju dr. Rajana Sankarana iz Indije za edukaciju u području homeopatije, koja se održava u Republici Hrvatskoj, u Annah centru pod nazivom Annah Academia.

Predavanja u području homeopatije održava također i u Indiji, na Akademiji ‘the other song’ dr. Rajana Sankarana, za polaznike Master programa u homeopatiji te za njihove online programe edukacije.

Ana je također pjesnikinja, a njezinu zbirku pjesama i fotografija “Ljubav koja vene i ljubav koja cvate” objavila je 2023. izdavačka kuća Beletra.

Živi i radi u Zagrebu. Majka je troje djece.

Vlasnica je tvrtke Annah d.o.o. za homeopatiju i potporu zdravlju, gdje obavlja savjetovanja i edukaciju u području prirodnih metoda iscjeljivanja.

Također je vlasnica tvrtke ASHUH j.d.o.o. čije je primarno djelovanje usmjereno na promicanje homeopatije, organizaciju međunarodnih seminara te ostale međunarodne projekte, uključujući projekte u suradnji s dr. Rajanom Sankranom iz Indije.

Upoznajte Anu Klikovac i pogledajte ovdje njezino gostovanje na Mreža TV, u emisiji Ane Brbora Hum, povodom izlaska knjige o Bachovim kapima.


Misija i vizija | Zašto Annah? | Odricanje od odgovornosti | Pravila o privatnosti | Uvjeti i odredbe | Kodeks etike
Annah d.o.o.