Pravila o privatnosti

KOJE OSOBNE PODATKE PRIKUPLJAMO?

 • Ako samo pregledavate naše web stranice tada prikupljamo sljedeće osobne podatke:
 • IP adrese
 • Google Analytics

Ako želite koristiti naše usluge i proizvode tada prikupljamo sljedeće osobne podatke:

 1. Ime i prezime
 2. Adresu
 3. Adresu e-pošte
 4. Telefonske brojeve

KAKO ŠTITIMO VAŠE OSOBNE PODATKE?

 • Čuvanju sigurnosti svih podataka pridajemo najveću moguću pozornost i poduzimamo sve prikladne korake u skladu s propisima o zaštiti osobnih podataka koji su važeći u Republici Hrvatskoj.
 • Prikupljanje svih osobnih podataka provodi se preko kriptirane veze (https).
 • Svi osobni podatci pohranjeni su iza vatrozida sukladno najvišim IT standardima, o kojem brine osoblje specijalizirano za hosting usluge.
 • Fizički pristup svim osobnim podatcima štiti se prema odgovarajućim standardima.

ZA KOJE SVRHE KORISTIMO OSOBNE PODATKE?

Osobne podatke koje prikupljamo o Vama koristimo na sljedeće načine:

 • za verifikaciju Vašeg identiteta,
 • za isporuku proizvoda i pružanje usluga koje ste ugovorili s nama,
 • za ispunjavanje naših obveza koje proizlaze iz ugovora koje ste sklopili s nama,
 • za odgovaranje na Vaše upite,
 • za pružanje informacija, isporuku proizvoda i pružanje usluge koje zatražite od nas, u slučajevima kada ste dali svoju privolu da Vas kontaktiramo,
 • za slanje promidžbenih poruka e-pošte, u slučajevima kada ste za to dali svoju izričitu privolu,
 • za slanje obavijesti o promjenama vezanima uz naše usluge.

PRAVNA OSNOVA ZA PRIKUPLJANJE I OBRADU

Propisi o zaštiti osobnih podataka uređuju pretpostavke pod kojima se osobni podatci mogu prikupljati i koje mi koristimo kao pravne osnove za prikupljanje i obradu. Te pravne osnove su kako slijedi.

Izvršavanje ugovornih obveza

Kada ugovorate pružanje neke od naših usluga ili isporuku nekih od naših proizvoda, od Vas moramo prikupiti osobne podatke kako bismo ispunili svoje ugovorne obveze (primjerice, kako bismo izdavali račune za usluge, kontaktirali Vas za svrhe isporuke kupljenog proizvoda).

Poštovanje pravnih obveza

Propisi na snazi u Republici Hrvatskoj nameću nam obvezu da prikupljamo i obrađujemo podatke za određene svrhe, kao što su računovodstvene svrhe (npr. izdavanje računa).

Privola

U nekim slučajevima možemo prikupljati i vršiti obradu Vaših osobnih podataka uz Vašu privolu, primjerice kod slanja našeg newslettera i promidžbenih poruka e-pošte. U bilo kojem trenutku možete povući svoju privolu za njihovo primanje.

KOLIKO DUGO ČUVAMO OSOBNE PODATKE?

Vaše podatke čuvamo samo onoliko dugo koliko je nužno potrebno za ispunjavanje svrhe zbog koje su prikupljeni.

Osobne podatke vezane uz bilo kakve financijske transakcije čuvamo najmanje 11 godina, s obzirom na to da tako određuju propisi na snazi u Republici Hrvatskoj.

NEWSLETTER I MARKETINŠKE PORUKE

Promidžbene poruke e-poštom šaljemo samo ako ste dali svoju izričitu privolu (opt-in), a Vaše podatke nikada nećemo prodati ili proslijediti trećim osobama za marketinške svrhe. Ako ste dali izričitu privolu za primanje takvih poruka, u bilo kojem trenutku tu privolu možete povući tako da nas kontaktirate na info@annah.hr

Uzmite u obzir da prije obrade bilo kojeg zahtjeva za pristup podatcima ili brisanje istih moramo potvrditi Vaš identitet, a moguće je i da Vas dodatno kontaktiramo kako bismo bili sigurni da smo razumjeli koje podatke zahtijevate ili želite da brišemo. Nakon što potvrdimo Vaš identitet, tražene informacije ćemo Vam pružiti ili izbrisati u roku od 30 dana.

Što je kolačić?

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Kolačići mogu spremati širok raspon informacija. Ipak, sve informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im niste omogućili i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promijeniti postavke internetskog preglednika tako da sami odaberete hoćete li odobriti spremanje kolačića, da automatski pri zatvaranju internetskog preglednika obrišete spremljene kolačiće i slično.

Kako onemogućiti kolačiće?

Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u postavkama vašeg internetskog preglednika. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranicama Annaha.

Kakve kolačiće koristi Annah.hr i zašto?

Annah koristi kolačiće s primarnim ciljem kako bi naše web stranice vam omogućile bolje korisničko iskustvo. Kolačići se koriste za pamćenje korisničkih podataka i postavki.

Kakvi još kolačići postoje na Annah.hr?

Postoji nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići postavljeni su za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogućujemo kolačiće društvenih mreža (Facebook), servisa za mjerenje posjećenosti (Google Analytics) te oglašivačkih mreža poput Google AdSensea.

Dodatne informacije

Trenutno postoji nekoliko web-stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. Više informacija možete saznati na sljedećim poveznicama:

 • http://www.allaboutcookies.org/
 • http://www.youronlinechoices.eu/
 • http://www.aboutads.info/choices/
Misija i vizija | Zašto Annah? | Odricanje od odgovornosti | Pravila o privatnosti | Uvjeti i odredbe | Kodeks etike
Annah d.o.o.