Metoda osjeta – jednogodišnji program napredne homeopatije na Annah Academia®

Ovaj jedinstveni jednogodišnji program edukacije zajednički su kreirali Annah centar za homeopatiju i potporu zdravlju iz Zagreba i The Other Song Međunarodna akademija za naprednu homeopatiju dr. Rajana Sankarana iz Indije.

Programe napredne homeopatije zajednički u Republici Hrvatskoj izvode po prvi put Annah d.o.o. za homeopatiju i potporu zdravlju iz Zagreba i The Other Song Međunarodna akademija za naprednu homeopatiju iz Indije u okviru programa Annah Academia.

Cilj je ovog programa prenijeti znanja i vještine polaznicima u području napredne moderne homeopatije, prema Metodi osjeta koju je razvio dr. Rajan Sankaran, uz primjenu najnovijih spoznaja i dostignuća u modernoj homeopatiji te uvažavajući pri tome postavke klasične homeopatije. Program donosi bogata klinička iskustva indijskih homeopata, uz prilagodbu programa europskim i hrvatskim uvjetima. Predavanja su interaktivna, uživo putem Zoom webinara, kako bi polaznici mogli postaviti pitanja predavačima te diskutirati s njima o pojedinim temama, uz rješavanje stvarnih slučajeva iz homeopatske prakse. Polaznicima koji propuste neko predavanje, osiguravaju se snimke, koje mogu pogledati u svoje slobodno vrijeme.
Program je međunarodnog karaktera i upisuje polaznike iz svih dijelova svijeta. Predavanja se izvode u potpunosti na engleskom jeziku**, čime se polaznici pripremaju za rad u međunarodnim uvjetima, s klijentima iz svih dijelova svijeta.

**U slučaju da su svi polaznici u grupi s hrvatskog govornog područja, predavanja koja održava dr. sc. Ana Klikovac, mogu se održati na hrvatskom jeziku. 

Kako se Metoda osjeta razlikuje od klasičnog homeopatskog pristupa?

Metoda osjeta razlikuje se od klasičnog homeopatskog razgovora. Prema ovoj metodi, homeopat treba tijekom razgovora s klijentom prepoznati jedan temeljni osjet koji se provlači kroz sve životne situacije klijenta. Time homeopat stječe uvid u način na koji klijent doživljava stvarnost te svijet i okolnosti u kojima živi. Tada se taj isti vitalni osjet koristi da bi se odredilo kojem „kraljevstvu” pripada, a remedije se biraju iz onog kraljevstva koje je karakteristično za klijenta. Dr. Sankaran razlikuje biljno, životinjsko i mineralno kraljevstvo homeopatskih remedija. Prema metodi osjeta, za klijenta se odabire homeopatska remedija iz samo jednog kraljevstva čije karakteristike i osjete pokazuje. Metodom osjeta moguće je s vrlo velikom sigurnošću odrediti potrebnu remediju.

Tijekom godine dana polaznici će steći znanja u sljedećim područjima:

 1. Osnovne značajke Metode osjeta
 2. Moderni koncept mijazama u homeopatiji prema klasifikaciji dr. Sankarana
 3. Vrste kraljevstva u homeopatiji i klasifikacija remedija prema kraljevstvima
  • Biljno kraljevstvo
  • Mineralno kraljevstvo
  • Životinjsko kraljevstvo
 1. Vještine uzimanja slučaja te analiza slučaja prema Metodi osjeta
 2. Strategije u propisivanju homeopatske terapije prema Metodi osjeta
 3. Korištenje repertorija – analiza simptoma (tzv. rubrika) i remedija u homeopatskom programu prema nekoliko najznačajnijih repertorija
 4. Poznavanje djela dr. Sankarana i ostalih homeopatskih autora vezano uz Metodu osjeta i klasifikaciju remedija unutar kraljevstava

CERTIFIKAT O ZAVRŠENOM PROGRAMU: Po završetku ovog jednogodišnjeg programa polaznicima se dodjeljuje zajednička potvrda o uspješnom završetku programa koju potpisuju Annah d.o.o. za homeopatiju i potporu zdravlju i The Other Song Međunarodna akademija za naprednu homeopatiju iz Indije, a na kojoj se navodi broj sati teorijske i praktične edukacije.

CIJENA PROGRAMA:

 • Jednokratna upisnina pri upisu iznosi 2.625,00 kn. PDV je uključen u cijenu.
 • Godišnja školarina iznosi 16.500 kn, uz mogućnost plaćanja u mjesečnim ratama, po modulima. PDV je uključen u cijenu.
 • Ukupni iznos školovanja iznosi 19.125 kn (ukupno upisnina i školarina). PDV je uključen u cijenu.

U slučaju odustajanja polaznika od programa, Annah d. o. o. zadržava pravo na zadržavanje upisnine te se polaznicima ne vrši povrat iste. Također se ne vrši povrat novca za do tada održane module.

PODACI ZA PLAĆANJE UPISNINE I ŠKOLARINE:

Upisnina i školarina plaćaju se na sljedeći način:

 • u gotovini ili karticama u Annah centru (mogućnost plaćanja svim karticama, a za plaćanja Diners karticom odobravamo prodaju na rate do 6 rata beskamatno, VISA PBZ do 12 rata beskamatno),
 • putem Paypal-a na e-mail: info@annah.hr
 • bankovnom transakcijom na žiro-račun tvrtke Annah d. o. o. prema sljedećim podacima:

NAZIV I SJEDIŠTE PRIMATELJA: Annah d. o. o., Domašinečka ulica 4, 10110 Zagreb

NAZIV I SJEDIŠTE BANKE: Erste&Steiermärkische Bank d. d., Jadranski trg 3A, 51000 Rijeka

IBAN: HR9024020061100741507

SWIFT/BIC: ESBCHR22

DODATNE POGODNOSTI ZA POLAZNIKE:

Mogućnost prijave na WWR program (Wednesdays with Rajan) po povlaštenoj cijeni koja će biti odobrena ekskluzivno za polaznike programa Metoda osjeta na Annah academia. Polaznicima koji iskoriste ovu opciju pruža se mogućnost slušanja dodatnih 53 predavanja u trajanju od ukupno 102 sata, s pristupom predavanjima tijekom jedne godine.

PREDUVJETI ZA UPIS:

Za upis na program potrebno je predznanje u području homeopatije. Program je prikladan za osobe koje već imaju adekvatna znanja u području homeopatije te žele obogatiti svoja znanja. Na program se mogu upisati homeopati koji su završili dvogodišnji ili četverogodišnji program homeopatije. Prilikom upisa homeopati trebaju dostaviti kopiju svoje potvrde o završenoj edukaciji u području homeopatije.

Na program se mogu podjednako upisati osobe medicinske ili nemedicinske struke.

Poznavanje engleskog jezika jedini je preduvjet za pohađanje ovog programa s obzirom na to da će predavanja održavati na engleskom jeziku. Također, primjena homeopatskog softvera i literature tijekom programa također zahtijeva poznavanje engleskog jezika. Poželjno je znanje u primjeni homeopatskog softvera za repertorizaciju.

DATUM POČETKA PREDAVANJA: Rujan 2022. 

DINAMIKA ODRŽAVANJA PREDAVANJA:

Predavanja će se održavati u ukupnom trajanju od 12 sati mjesečno, raspoređeno kroz mjesec dana. Predavanja po modulima držat će naizmjence predavači Annah akademije i akademije The Other Song. Početak svake nastavne godine je u rujnu, a završetak je u lipnju.

TRAJANJE PROGRAMA:

Ukupno trajanje programa je deset mjeseci. Godišnje se nastava održava kroz deset mjeseci, što čini 120 sati nastave. Uz nastavu, polaznici su obvezni odraditi i praktični rad na slučajevima u broju sati propisanom programom. Polaznici će kroz ovaj program uložiti još 120 sati samostalnog učenja gradiva, te 60 sati praktičnog rada (samostalan i mentorirani praktičan rad na slučajevima). Ukupni sati programa iznose 300 sati.

MJESTO ODRŽAVANJA PREDAVANJA:

Predavanja će se održavati online putem Zoom-a.

RASPORED PREDAVANJA:

Detaljan raspored predavanja po datumima, s popisom tema i predavača, polaznici će dobiti pravovremeno prije početka predavanja.

PREDAVAČI:

PREDAVAČI ANNAH ACADEMIA:
Dr. sc. Ana Klikovac, homeopatkinja, vlasnica Annah centra i direktorica programa Annah Academia, predavač i predstavnik ‘tos’ akademije iz Indije

PREDAVAČI AKADEMIJE THE OTHER SONG:
Dr. Rajan Sankaran i tim predavača akademije The Other Song, prema rasporedu koji će polaznici dobiti prilikom upisa. Predavanja predavača akademije The Other Song održavaju se putem webinara ili uživo, prema mogućnostima organizacije dolaska pojedinih predavača u Hrvatsku.

VODITELJICA PRAKTIČNIH VJEŽBI:
Đurđica Margetić, homeopatkinja i voditeljica praktičnih vježbi na programu Annah academia

Prijave se primaju do 01.09.2022.

 

Annah Academia – Tu stječete znanje i samopouzdanje!©

KONTAKT:
Annah d. o. o.
Domašinečka ulica 4, Vrbani, 10110 Zagreb
Mob: +385 99 3221-312, Telefon: +385 1 7988-870, Fax: +385 1 7988-871
Email: info@annah.hr
Web: www.annah.hr

Annah Academia nudi svojim polaznicima:

 • dvogodišnji program Osnove homeopatije
 • jednogodišnji program Metoda osjeta
 • program medicinskih predmeta za homeopate i osobe nemedicinske struke
 • program mentorstva
 • pomoć kod teških slučajeva
 • redovite radionice i seminari za kontinuirano usavršavanje u području homeopatije
 • edukacija u području srodnih metoda: Schuesslerove soli, cvjetne esencije

Annah Academia – Pravo mjesto za učenje homeopatije!©

Pročitajte dojmove naših studenata OVDJE.


Direktorica programa Annah Academia:

Dr. sc. Ana Klikovac, homeopatkinja

Predavač i predstavnik ‘tos’ akademije iz Indije

Kontakt:

Mob: +385 99 3221-312

Telefon: +385 1 7988-870

Fax: +385 1 7988-871

E-mail: info@annah.hr


Đurđica MargetićKoordinatorica programa Annah Academia:

Đurđica Margetić, homeopatkinja

Kontakt:

Mob: +385 99 4317-787

Telefon: +385 1 7988-870

Fax: +385 1 7988-871

E-mail: durdica.margetic@annah.hr

 

 

Annah d. o. o. zadržava pravo promjene termina predavanja, mjesta održavanja predavanja ili predavača, kao i teme predavanja, ukoliko postoje opravdani i značajni razlozi za takve promjene. Pri tome će se s dužnom pažnjom voditi računa o održavanju najviše razine kvalitete ovog programa edukacije, kao i dobrobiti polaznika. 

© Copyright 2021 Annah® Sva prava pridržana.

Misija i vizija | Zašto Annah? | Odricanje od odgovornosti | Pravila o privatnosti | Uvjeti i odredbe | Kodeks etike
Annah d.o.o.