Zanimljivosti

27.05.2018

Quote from today’s seminar of Anita Moorjani:

“The first thing I would reach out to, if I needed therapy, it would be homeopathy!”

“Prva stvar za kojom bi posegnula, da mi treba terapija, to bi bila homeopatija!”

Anita Moorjani, Zagreb, 27.5.2018. 🙏

21.05.2018

Poznato je da engleska kraljevska obitelj koristi i voli homeopatiju!

Ni nova vojvotkinja od Sussexa, Meghan Markle, nije iznimka!

Evo i slika na kojoj promovira proizvode za gripu renomiranog francuskog proizvođača homeopatskih remedija.

Foto: dailymail.co.uk

03.05.2018

Rad i djelo dr. Samuela Hahnemanna

Ovako se u Njemačkoj uvažava rad i djelo dr. Samuela Hahnemanna, začetnika homeopatije...

Slično se sličnim liječi! 💚

02.03.2018

Pjevati pjesmu dr. Sankaranu, u Indiji.... LUDO I NEZABORAVNO!

Nakon nekoliko tjedana marljivog uvježbavanja nastupa - na jučerasnjoj zabavi pjevale smo na hindi jeziku pjesmu Jai Ho (prvi indijski Oscar za najbolju pjesmu iz filma Milijunaš s ulice)!

Link na VIDEO Jai Ho

08.01.2018

Rusija razmatra uključiti homeopatiju u program studija medicine!

Zaključak okruglog stola bio je da je homeopatija “...metoda alternativne medicine koja u potpunosti primjerena za prevenciju i liječenje različitih bolesti, komplementarna s drugim metodama klasične medicine.” Studije su pokazale da 49% stanovništva Rusije koristi homeopatiju. Bravo za Rusiju!

Danas se toliko često zaboravlja da je homeopatiju razvio njemački LIJEČNIK, dr. Samuel Hahnemann, a da su tu metodu u 19. stoljeću prihvatili i koristili brojni liječnici.

Njemačka, Francuska, Engleska, SAD i brojne druge zemlje imale su u to doba edukaciju o homeopatiji na medicinskim fakultetima, homeopatske bolnice, homeopatske ljekarne i homeopatske koledže...

Kako je onda moguće da su liječnici tog doba prihvatili homeopatiju, a danas je mnogi osporavaju?

Kako je onda moguće da i danas mnogobrojni liječnici zagovaraju ili prakticiraju homeopatiju, a drugi dio liječnika to odbija...?

07.11.2017

Uspomene na prošlogodišnju posjetu kući začetnika homeopatije, dr. Samuela Hahnemanna, u Njemačkoj

Zgodno mi je bilo vidjeti da je na stolu izloźena remedija Crocus sativus - koja se radi od cvijeta šafrana!

06.11.2017

Moje najdraže slike i uspomene na boravak i kliničku praksu na homeopatskoj klinici dr. Sankarana u Indiji

Na slikama je Indija za vrijeme monsuna... japanke i kišobran- to je najbitnije tada spakirati za put 🌂

30.09.2017

Sir Paul McCartney, bivši član Beatlesa i glazbena ikona koristi homeopatiju!

O homeopatiji je jednom prilikom javno izjavio: "Ne mogu bez homeopatije. Zapravo, nikad nigdje ne odlazim bez homeopatije. Često koristim homeopatske remedije."

Sir Paul je počeo koristiti homeopatiju uz svoju suprugu Lindu, koja se prva uvjerila u dobrobit homeopatije.

Prema Guinessovoj knjizi svjetskih rekorda, Paul McCartney je najuspješniji kompozitor i glazbenik u povijesti, s 33 platinum pjesme, 91 pjesmu u Top 10, od kojih je 33 bilo na prvom mjestu hitova, te s prodanih 100 milijuna nosača zvuka.

U Rock and Roll Hall of Fame nalazi se dvostruko - i kao član Beatlesa i kao pojedinac.

Engleska Kraljica Elizabeta dodijelila mu je 1994. godine titulu "Sir" ispred imena. I sama je Kraljica veliki zagovornik i zaštitnik homeopatije.

(Foto: Billboard.com i guinessworldrecords.com)

29.09.2017

Dobili smo Impatiens, Bachov cvijet, za Annah

Sjeme cvijeta iskoristit ćemo da napravimo cvjetni vrt za Annah. Naša Kristina brine da održava Annah u lijepom cvjetnom ozračju, a upravo radi na tome da u vrt posadi Impatiens! Sljedeći u vrt ide i Honeysuckle!

Hvala Ivani i gospođi Mariji za Impatiens 💗

03.09.2017

Muzej Glauco Lombardi u gradu Parma u Italiji čuva neke osobne predmete Napoleona Bonapartea i njegove druge žene Marie Louise.

Na slici vidite njezin putni neseser i njegov sadržaj koji uključuje i homeopatske remedije. Neke od remedija koje je uvijek nosila sa sobom na put bile su Chamomilla, Aconite, Ipecacuanha i Belladonna.

(Foto: Napoleon.org, tripadvisor)

02.09.2017

Napoleon Bonaparte, članovi njegove obitelji, njegovi potomci, kao i francuski vojnici, koristili su homeopatiju!

Napoleon Bonaparte (1769 – 1821) liječio je homeopatijom pitirijazu, neugodnu kožnu bolest, tijekom svog zatočeništva na Elbi te je izjavio: "O, kakva je snaga prirode! Ona zna što nam treba."

Napoleon Bonaparte živio je u isto doba kao i začetnik homeopatije, dr. Samuel Hahnemann (1755-1843). Hahnemann je pred kraj svog života oženio francuskinju te se preselio u Pariz gdje je proveo posljednje godine svog života. Napoleon Bonaparte postao je veliki zagovornik homeopatije te je planirao uvesti učenje homeopatije na studij medicine.

Joseph Bonaparte (1768 – 1844) bio je stariji brat Napoleona Bonapartea te pacijent homeopata Julesa Bocco. Njegova žena Julie bila je pacijentica homeopata Francesca Romania.

Lucien Bonaparte (1775 – 1840) bio je brat Josepha i Napoleona Bonapartea, te je podupirao rad Melanie Hahnemann, supruge dr. Samuela Hahnemanna koja je bila prva žena homeopatkinja u to doba.

Godine 1854., Napoleon III naručio je velike količine homeopatskog lijeka Camphora za cijelu vojsku tijekom epidemije kolere.

Francuska je jedna od zemalja u kojoj je homeopatija vrlo raširena. Boiron je svjetski poznata francuska tvrtka koja proizvodi homeopatske remedije. Danas je francuska homeopatija jedna od nekoliko metoda homeopatije, uz klasičnu homeopatiju te indijsku homeopatiju, koje se uče na studijima homeopatije.

30.08.2017

Monica Bellucci kaže da su prirodni lijekovi tajna njenog mladolikog sjaja

Talijanska filmska glumica Monica Bellucci kaže da su prirodni lijekovi tajna njenog mladolikog sjaja. Kad su je u intervjuu za talijanski časopis Vanity Fair pitali o tome strahuje li od menopauze, odgovorila je sljedeće:

"Menopauza? Mentalno sam spremna i nije me strah. Veliki sam zagovornik homeopatije. Tako da ću prvo isprobati prirodne tretmane, a tek nakon toga ću vidjeti trebam li tradicionalne hormonalne terapije."

(Foto: Vogue Espana)

29.08.2017

Tina Turner otkrila je tajne svoje ljepote

Tina Turner otkrila je tajne svoje ljepote i uspjeha za časopis Vogue 1985. godine, a oni su to prenijeli ovako: "Tina izgleda kao da joj je 36 godina. Njezina koža izgleda savršeno. Ne uskraćuje si ništa. Pijucka vino na večeri, nije na dijeti, ne uzima vitamine. Ako je pod stresom, konzultira se s homeopatom."

Na slici dolje nalazi se na naslovnici Vogue časopisa, 2013. godine, u 75. godini života.

(Foto: Vogue 2013)

28.08.2017

Usain Bolt koristi homeopatiju od svoje 16. godine!

Prije nego je osvojio tri zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine otputovao je u Njemačku da posjeti svog homeopata. Nakon Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine javno je zahvalio svom homeopatu nakon osvojene tri medalje.

Neke od njegov izjava o homeopatiji i o svom homeopatu:
...prije utrke: "Posjetio sam svog doktora koji je odradio svoje čarolije, kao i uvijek. Spreman sam."
..."Doktor je odradio jako dobar posao. Znam da sam u dobroj formi."

...o svom homeopatu:
..."On je jedini koji je tijekom svih ovih godina uspio pronaći lijek za moja leđa da bih se mogao natjecati i ostati na stazi."
..."Svaki put kad imam problem, on mi da dobar savjet i terapiju."

(Foto: NBC.com)

17.07.2017

Princ Charles otvara holistički centar na svom imanju u Škotskoj

Princ Charles otvara holistički centar na svom imanju u Škotskoj, koji će pružati usuge homeopatije, refleksologije i akupunkture!

Dobro je poznato da engleska kraljevska obitelj već generacijama koristi i zagovara primjenu homeopatije, a kraljica uvijek putuje u pratnji svog homeopata. Kraljica majka također je favorizirala homeopatiju, a ne zaboravimo da je uz takvu terapiju doživjela 101. godinu.

The Times - link na članak

18.04.2017

Još jedna zemlja koja je službeno prihvatila homeopatiju

Još jedna zemlja koja je službeno prihvatila homeopatiju... Bravo za Švicarsku!

Natural News - link na članak

07.04.2017

Homeopatija, Bachove kapi i Schuesslerove soli smatraju se alternativnim metodama liječenja.

Homeopatija, Bachove kapi i Schuesslerove soli smatraju se alternativnim metodama liječenja. Stoga su mišljenja oko djelotvornosti ovih metoda podijeljena. No, često se zaboravlja da su te metode liječenja otkrili LIJEČNICI obavljanjam medicinskih pokusa i pripremom lijekova u svojim laboratorijima.

* Dr. Samuel Hahnemann (1755-1843) bio je njemački liječnik koji je studij medicine pohađao je u Leipzigu i Beču, a klasičnu medicinu odbacio je zbog svog neslaganja s tretmanima liječenja njegovog doba, koja su se obavljala puštanjem krvi pacijenata. Razvio je homeopatiju čija je osnovna postavka da se slično liječi sličnim te da se osoba treba promatrati u cjelini, s gdje su za liječenje osobe bitni fizički i psihički simptomi.

* Dr. Wilhelm Schuessler (1821-1898) bio je njemački liječnik. Studirao je medicinu na sveučilištima u Berlinu, Parizu, Giessenu i Pragu. Metodu liječenja tkivnim solima razvio je proučavanjem sastava ljudskog organizma te je došao do zaključka da do bolesti dolazi uslijed nedostatka ili viška pojedinog minerala u tijelu.

* Dr. Edward Bach (1886-1936) bio je engleski liječnik. Studij medicine završio je u Londonu. Bio je poznat i cijenjen bakteriolog i patolog, ali i homeopat u Royal London Homeopathic Hospital. Napušta klasičnu medicinu zbog neslaganja s načinima liječenja pacijenata. Njegovo je bilo viđenje da osobu treba promatrati kao cjelinu, te da ne može jednu osobu liječiti desetak liječnika, gdje je svaki od njih specijalist za samo jedan dio tijela. Drugo je njegovo neslaganje bilo oko uzroka bolesti. Bachovo je bilo mišljenje da uzroke bolesti treba tražiti u mentalnim simptomima osobe, te ako je osoba razvila bolest nakon tuge, straha ili nekog šoka, tada treba tretirati tugu, strah i šok pa će i bolest nestati.

Sve ove tri metode zahtijevaju od terapeuta da sjedne sa svojim klijentom i sasluša ga, da preispita fizičke simptome klijenta, ali i sagleda njegovu tugu, strahove, želje, čežnje i planove. Klijenta se promatra kao osobu- jedinstvenu i neponovljivu!

Homeopatija i navedene srodne metode su VJEŠTINE jer je potrebno odrediti individualni lijek bez obzira na naziv bolesti. Potrebno je pacijenta razumijeti. Potrebno je izdvojiti vrijeme za pacijenta. Homeopatija nije alternativna metoda, ona je komplementarna metoda.... medicina i homeopatija se zato nadopunjuju, a ne isključuju.

I eto... zato mi u Annah centru imamo veliku sliku naših velikana homeopatije, uz čija imena stoje njihove doktorske titule i godine rođenja... da se uvijek sjetimo i podsjetimo da su te metode razvili liječnici, prije više od 200 godina...

09.02.2017

Kako vidite svog partnera?

12.06.2017

Vlak u Njemačkoj nosi ime Samuela Hahnemanna

Vlak u Njemačkoj nosi ime Samuela Hahnemanna, začetnika homeopatije...

Natural News - link na članak

16.05.2016

I engleska kraljica ima svog homeopata.

Naturally Savvy - link na članak

03.02.2016

Indija je zemlja koja spaja klasičnu medicinu i homeopatiju

Indija je zemlja koja spaja klasičnu medicinu i homeopatiju... Tamo su liječnici ujedno i homeopati, a homeopatija je sastavni dio medicinske naobrazbe svakog liječnika. Fascinantno je čuti na jednoj Indijskoj klinici kako propisiju homeopatsku terapiju prije i poslije operativnog zahvata, a sve s ciljem što lakšeg i bržeg oporavka pacijenta!

Na slici vidite kako to izgleda u jednoj homeopatskoj bolnici u Indiji - na slici lijevo je ormar prepun homeopatskih lijekova, a desno su kolica na kojem medicinske sestre voze potrebne lijekove i pribor. Prava bolnica, a liječe i homeopatijom! Isplatilo se ići u Indiju i vidjeti to svojim očima...