Kako brzo zacijeliti traumu od potresa?

Kako brzo zacijeliti traumu od potresa?

Posljednjih tjedan dana pratim u medijima i na društvenim mrežama izjave stanovnika Zagreba i okolice koja je pogođena potresom te u njihovim riječima i dalje vidim prisutan veliki strah od potresa, kao i posljedice šoka koji je nastupio tijekom potresa.

Čujem da neki spavaju na kauču dnevne sobe, obučeni u trenirku i tenisice. Neki od straha ne spavaju cijelu noć i čekaju jutro da mirno sklope oči i malo odmore. Čitala sam i o djetetu koje želi cijelo vrijeme sjediti u autu i boji se biti u kući. Ima puno onih kojima odzvanja zvuk potresa u glavi ili stalno vrte u glavi trenutke kad je zatresao potres. Neke je to podsjetilo na ratna vremena i uzburkalo im stare šokove i strahove. Neki su bili sami kod kuće i boje se sada još i više – i potresa i samoće. Iznad svega, neki su stradali u potresu, a nekima je značajno porušen njihov dom. Svi su ovi ljudi doživjeli veliki šok.

Pisala sam već u prethodnoj objavi koje Bachove kapi mogu pomoći u ovakvim stresnim situacijama, da zacijele šok i strahove. No, svakako bi htjela spomenuti i dobrobiti homeopatije.

Homeopatija je duboko djelujuća prirodna metoda iscjeljivanja, stara skoro 200 godina, a koju je uspostavio njemački liječnik dr. Samuel Hahnemann. Temelji se na primjeni remedija biljnog, mineralnog i životinjskog porijekla, čime se tretiranju mentalni, fizički i emocionalni simptomi. Osoba se promatra kao jedinstvena i neponovljiva individua, a homeopatska remedija se bira uvažavanjem svih simptoma i tegoba od kojih ona pati. Prije svega, homeopatijom se uklanjaju temeljni uzroci nastanka pojedine tegobe. U ovom slučaju, ako govorimo o potresu, potres se promatra kao uzrok tegoba, a tegobe od kojih osoba pati, poput nesanice, uznemiravajućih misli koje opsjedaju osobu, straha i panike, promatraju se kao posljedice potresa. Prema tome, u homeopatiji nećemo birati remediju za nesanicu, uznemiravajuće misli ili paniku, ako nam se javi za konzultacije jedna od gore navedenih osoba iz priče. Jer to su samo posljedice onog što je aktiviralo te tegobe. To su posljedice šoka uzrokovanog potresom. Tada trebamo odabrati remediju za šok!

Mislite da će konvencionalni lijekovi za nesanicu pomoći, ako je uzrok još uvijek tu? Oni mogu pomoći na kratke staze, ali trauma je još tu…

Najbolja homeopatska remedija za šok je Aconitum napellus.

Posavjetujte se obavezno sa svojim ljekarnikom i homeopatom o primjeni te remedije. Remedija u potenciji 200c ili 1M bit će dostatna da zacijeli traume koje je uzrokovao potres, no kako smo svi mi različiti, moguće je da različitim osobama odgovaraju drugačije potencije ove remedije i drugačiji način doziranja. Doziranje će Vam stoga odrediti Vaš homeopat ili ljekarnik.

Vrlo je važno zacijeliti emocionalne i mentalne traume! Kao što bi brinuli za svoju ranu da ste se slučajno ozljedili ili porezali, tako treba njegovati i mentalnu traumu. Inače ožiljak neće lijepo zarasti i posljedice će ostati te se javljati u bilo kojoj budućoj uznemiravajućoj situaciji. Ako ne tretirate traumu, strest ćete se na najmanji zvuk. Sanjat ćete potres ili slične traumatične sitaucije. Bit će vas strah biti sami kod kuće. Bit će vas strah zaspati. Dok će oni koji su njegovali svoju traumu naći svoj mir i nastaviti hrabro djelovati i živjeti.

Birajte homeopatiju da bi nježno i učinkovito njegovali svoje traume od potresa!

Sretno!

Ana Klikovac

Misija i vizija | Zašto Annah? | Odricanje od odgovornosti | Pravila o privatnosti | Uvjeti i odredbe | Kodeks etike