Što su to Australske Bush kapi?

Australske Bush kapi prirodna su metoda iscjeljivanja koja se sastoji od 69 cvjetnih esencija. Tvorac sustava Bush kapi je Ian White - homeopat, herbalist i naturopat iz Australije. Bush kapi tretiraju psihološka, spiritualna i fizička stanja osobe, a temelje se na postavkama tradicionalne kineske medicine, te je točno određeno koje kapi djeluju na pojedine čakre, odnosno dijelove tijela ili organe. Posebnost ovih kapi je da dolaze s najstarijeg kontinenta koji obiluje brojnim rijetkim i posebno snažnim iscjeljujućim biljkama, a koje dovode osobu u emocionalnu, duhovnu i mentalnu ravnotežu. Sustav se temelji na izučavanju primjene ljekovitih biljaka Aboridžinske kulture – domorodačkih plemena Australije.

Između ostalog, Bush kapi rješavaju tugu, strahove i fobije, jačaju intuiciju, te štite od negativnih ljudi i energije, kao i elektromagnetskog zračenja. S fizičkog aspekta, tretiraju depresiju, neplodnost, hormonalnu neravnotežu, opekline, ovisnosti i brojne druge fizičke tegobe. Posebnost je ovih kapi da odlično djeluju kod problema vezanih uz seksualnost, jačaju i uravnotežuju odnose između parova i supružnika, djece i roditelja, te poboljšavaju komunikacijske vještine.

Bush kapi sigurne su i jednostavne za upotrebu, ne izazivaju nikakve nuspojave, ne izazivaju ovisnost niti alergijske reakcije, a mogu ih sigurno koristiti djeca, bebe i trudnice. Bush kapi slobodno se mogu uzimati uz alopatske lijekove, homeopatiju, Schuesslerove soli, Bachove kapi ili bilo koju drugu vrstu terapije. Prikladne su i za životinje.


U čemu se Bush kapi razlikuju od Bachovih kapi?

Australske Bush kapi nisu nadopuna niti proširenje sustava Bachovih kapi te su posebna i odvojena metoda, jednako kao što su to i ostale metode, poput homeopatije ili Schuesslerovih soli.

Bachove kapi čine sustav od 38 cvjetnih esencija koje je postavio engleski liječnik i homeopat dr. Edward Bach. Tretiraju 38 različitih mentalnih stanja i emocija, te kao takve čine potpun sustav. Drugi sustavi cvjetnih esencija, poput Bush kapi, nisu nadopuna seta Bachovih kapi i smatraju se odvojenim i različitim metodama prirodnog iscjeljivanja.

Australske Bush kapi otkrio je i pripremio Ian White, naturopat i herbalist (peta generacija herbalista u svojoj obitelji).

Za razliku od Bachovih kapi, koje tretiraju isključivo mentalna stanja i emocije, Bush kapi primjenjuju se i za fizičke tegobe. Također, kod Bush kapi uobičajeno je da se za pojedine tegobe, bolesti ili organe primjenjuju standardni protokoli. Kod Bachovih kapi to nije uobičajeno i ne preporučaju se unaprijed pripremljene kombinacije, osim one za krizne situacije. Iako se i sustav Bush kapi temelji na individualnom pristupu klijentu, te je potreban razgovor s terapeutom da bi se odredile prikladne kapi, Bush sustav kapi čine i razne unaprijed pripremljene kombinacije. Pravila pripreme osobne bočice, metode doziranja i korištenje Bush kapi razlikuju se od načela sustava Bachovih kapi.

Za Bush kapi specifično je da se preporuča korištenje samo jedne Bush cvjetne esencije, ili iznimno njih 3 ili 4 zajedno, ako se tretira s tim kapima zajednički problem. Vaš će Bush praktičar odrediti koje kapi se mogu kombinirati zajedno za pojedini problem. Kod Bachovih je kapi pak dozvoljeno kombinirati i do sedam različitih esencija u jednu osobnu bočicu.


Kako mogu nabaviti svoju osobnu bočicu Bush kapi?

U Annah centru možete se naručiti kod dr. sc. Ane Šafran, koja će Vam na konzultacijama odrediti najprikladnije kapi za Vaš problem i pripremiti Vam Vašu osobnu bočicu. Dr. sc. Ana Šafran je ovlaštena praktičarka za Bush kapi, certificirana od Bush Biotherapies Pty Ltd iz Australije.


Kako Bush praktičar slaže Bush kapi?

1. U bočicu od 30ml stavi se po 7 kapi odabrane Bush cvjetne esencije.
2. Dodamo izvorsku vodu.
3. Dodamo brendi kao konzervans (ako se klijent slaže s time).
4. Prezentiramo klijentu kako će uzimati svoju osobnu bočicu Bush kapi - ujutro i navečer prije spavanja uzima se po 7 kapi!


Australske Bush kapi - vrste i namjena:


Australske Bush kapi za kućne ljubimce

Kako bi pomogli vašim dragim kućnim ljubimcima, ovdje možete vidjeti primjere nekih kombinacija Australskih Bush kapi za pojedina stanja i tegobe kod životinja.
Za sva dodatna pitanja i narudžbe na konzultacije, slobodno se javite! S veseljem ćemo Vam pomoći!


Akademija Bach foundation Homeopatija - The Other Song buteyko atifa